Hap&235;si i.

Dhuro.

Rreth 15 deri n 20 pr qind e kancereve t gjirit jan trefish negativ. .

Kanceri i gjirit prek t&235; gjitha grat&235;, por rreziku rritet me rritjen e mosh&235;s.

Ndrkoh q prirja e vdekshmris bruto nga kanceri i gjirit ka luhatje t vogla ndrmjet viteve.

Perve BRCA1 dhe BRCA2, ekzistojn edhe mutacione t gjeneve tjera t cilat i rrisin gjasat e nj personi pr tu prekur nga kanceri i gjirit. . Fatmir&235;sisht, numri i vdekjeve t&235; shkaktuara nga kanceri i gjirit ka r&235;ne viteve t&235; fundit.

Kto qeliza ndahen m shpejt se qelizat e shndetshme dhe vazhdojn t grumbullohen, duke formuar nj gung ose mas.

. Posted on 29 Dec 2019 0. .

Mundohuni t Pyesni mjekun tuaj pr shqyrtimin nga kanceri i gjirit. Cilat.

Sa shpesh shfaqet kanceri i gjirit Kanceri i gjirit &235;sht&235; p&235;r femrat s&235;mundja m&235; e shpesht&235; kancerogjene.

K&235;to qeliza ndahen m&235; shpejt se qelizat e sh&235;ndetshme dhe vazhdojn&235; t&235; grumbullohen, duke formuar nj&235; gung&235; ose mas&235;.

KANCERI INVAZIV I GJIRIT 4. Mastektomia ose heqja totale e gjirit, mund t&235; jet&235; e nevojshme kur tumori &235;sht&235; i madh n&235; raport me madh&235;sin&235; e gjirit.

. Opsionet tuaja mund t prfshijn nj lumpectomy (i quajtur edhe kirurgjia e ruajtjes s gjirit), nj mastectomy, ose nj mastectomy me rindrtimin e gjirit.

.
.

sci Kirurg torakal tel 044 148 951 saudinmaliqigmail.

Shkalla e mbijetess pr 5 vjet pas diagnostikimit t kancerit varion n varsi t shteteve nga 80 n SHBA, deri n m pak se 50 n.

sht nj kancer. . Rnia e pashpjegueshme n pesh mundet n disa raste t sinjalizoj pranin e kancerit t gjirit, ose simptomat e etheve apo t dridhurat.

. . . Mosha. . Cilat jan&235; metodat e sh&235;rimit nga kanceri i gjirit Dr.

Qelizat mund t&235; p&235;rhapen (n&235; form&235;n e metastazave) p&235;rmes gjirit tuaj n&235; nyjet tuaja limfatike ose n&235; pjes&235;.

Portal. Gjasat q ky person t preket nga kanceri i gjirit rriten.

.

.

Rindrtimi I gjirit 32 6.

6 Sa I perhapur sht Kanceri I Gjirit 7 Tipet e Kancerit t Gjirit 9 Stadet e Kancerit t Gjirit 11 Testet shtes 14 Kirurgjia 19 Terapia me rrezatim 21 Kimioterapia 23 Terapia Hormonale 25 Terapia e targetuar 3 4 2.

Shtrirja e kancerit, madhsia e gjoksit dhe preferencat tuaja personale do t ndihmojn t prcaktoni se.